Skip to content
Ik ben gek op donuts en heb al veel variaties gemaakt, maar deze nog niet. De Banaan Donut. Een heerlijke traktatie en hij ligt binnen no time op je bord. Deze donut bereid je in de oven, dus het is sowieso een gezonde versie van de originele donuts. Geweldig toch?! Ik zeg gauw maken.
Let’s Do This!!
Aantal personen : 5
Bereidingstijd : 5 min + 18 minuten in de oven
Keukenbenodigdheden : Donut bakvorm, mengkom, spuitzak
Ingrediënten ;
75 gram amandelmeel
1 tl baking soda (en een beetje citroensap)
1 tl kaneel
1 tl vanillesuiker (optioneel)
2 eieren
2 rijpe bananen (geprakt)
How To
Meng het amandelmeel samen met de eieren, geprakte bananen, kaneel en evt de vanillesuiker.
Voeg als laatste een beetje citroensap bij de baking soda en meng dit goed. Schep dit mengsel als laatste door het beslag.
Giet het mengsel in de spuitzak, knip er een puntje af, en vul de donutvormpjes met het beslag.
Zet de donuts 18 minuten in de voorverwarmde oven van 175 graden.
Laat ze goed afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
De donuts zijn het lekkerst op de dag zelf! Wil je ze toch bewaren, doe dit dan in een afgesloten bakje in de koelkast
Berichtnavigatie