Deze appelcakejes zijn een ware zoete traktatie, maar dan zonder al het ongezonde van een “echt” appelcakeje. Gauw maken dus!
Macro’s per 1/6 146 kcal, 13,1 gram khd, 9 gram vet, 10,1 gram eiwit
Let’s Do This!
Nodig; 1 muffin bakvorm, of siliconen muffinvorm
Ingrediënten:
- 50 gram biologische volkoren havermeel (of havermeel)
- 2 tl bakpoeder
- 60 gram fijne amandelmeel (gewone amandelmeel kan ook)
- Halve eetlepel speculaaskruiden
- 2 eetlepels Sweet Kaneel
- 50 gram gedroogde appeltjes (in kleine stukjes gesneden)
- 2 eieren
- 175 gram Skyr Naturel
Verwarm de oven voor op 180 graden, en vet de bakvorm in.
How To?
- Meng het havermeel, amandelmeel, bakpoeder, speculaaskruiden en de sweet kaneel door elkaar.
- Voeg de eieren en de Skyr toe en roer goed door elkaar.
- Als laatste spatel je voorzichtig de in kleine stukjes gesneden gedroogde appeltjes door het beslag.
- Giet in de vormpjes
- Zet de muffins +/- 23 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat ze goed afkoelen op een rek en bewaar ze in een afgesloten bakje.