Deze Cakejes op een stokje (Cakesicles) zijn niet alleen heel leuk om te maken maar ook nog eens superlekker! Je vult ze met jouw favoriete cake en versiert ze naar wens. Zeg nou zelf dit is toch fantastisch om te serveren bij de Paasbrunch? Ik vulde ze met Carrot Cake heerlijk in combinatie met de chocolade.
Let’s Do This!!
- Aantal personen: 6
- Bereidingstijd: +/- 10 minuten + 30 minuten oventijd
- Keukenbenodigdheden: Mengkom, houten spatel, keukenmachine, muffinbakblik voor 6 muffins, spuitzak, cakesicle vorm of siliconen ijslollie vorm, stokjes
Ingrediënten voor 6 muffins;
- 2 eieren
- 100 gram appelmoes 0%
- 150 gram geraspte wortel
- 50 gram volkoren havermeel
- 50 gram amandelmeel
- 60 gram Green Sweet Brown
- 1 kleine eetlepel bakpoeder
- 1 kleine eetlepel speculaaskruiden
- 2 el kokosrasp
- 30 gram chocolade per Cakesicle
- sprinkles
How To
Verwarm oven voor op 170 graden en vet de vormpjes in.
- Meng eerst alle droge ingrediënten.
- Maak de geraspte wortel iets fijner in de keukenmachine.
- Voeg de eieren, wortel en appelmoes toe aan de rest van de ingrediënten in de keukenmachine en maal even tot een samenhangende massa.
- Vul de de vormpjes en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de muffins goed afkoelen en verkruimel ze. Meng evt voor wat meer smeuÏgheid met 30 gram monchou.
- Verdeel de cake nu gelijkmatig over de vormpjes en duw het stokje erin.
- Zet deze nu voor een uurtje in de vriezer
Decoreren
- Smelt de chocolade au bain marie en voeg evt een kleurtje toe, ik gebruikte deze
- Giet de chocolade in een glas en doop de bevroren cake lolly’s 1 voor 1 in de chocolade.
- Leg ze op een bakpapiertje en laat de chocolade goed uitharden. Dit gaat behoorlijk snel omdat de cake uit de vriezer komt.
- Pak nu de spuitzak en vul deze met de overgebleven gesmolten chocolade, knip een heel klein puntje van de zak en swirl de chocolade over de lolly’s. Strooi hier snel wat sprinkles of evt paaseitjes op.
- Je kan de cakesicles een paar dagen bewaren in de koelkast