Deze crunchy cake is heerlijk voor bij een kopje thee of koffie en doet me denken qua smaak aan Carrot Cake maar dan zonder de wortel. Ben je benieuwd naar de smaak? Check dan gauw dit recept!
Macro’s per 1/8 zonder de chocolade, 180 kcal, 24 gram khd, 8 gram vet, 9 gram eiwit
Let’s Do This!!
Nodig; bakpapier en een rond bakblik van 18 cm.
Ingrediënten:
- 150 gram havermeel
- 30 gram amandelmeel
- 2 eieren
- 1 potje appelmoes 0% van Hak (190 gram)
- 1 tl bakpoeder
- 1 el speculaaskruiden
- 50 gram proteïne power mix (gemengde ongezouten noten kan ook)
- 4 el agavesiroop
Voor de topping gebruikte ik 8 blokjes witte chocolade au bain Marie gesmolten. Je kan ook MonChou gebruiken met een beetje honing erdoor. De gezondere optie is de Icing van Greensweet Stevia met een paar lepels water. Roer de Icing met wat water tot een glazuurlaag.
Verwarm de oven voor op 180 graden, bedek de bodem van het bakblik met bakpapier en vet de randen in met een beetje kokosolie.
How To?
- Meng eerst alle droge ingrediënten in de keukenmachine.
- Voeg nu de appelmoes, eieren en de agavesiroop toe.
- Hak de noten fijn en roer deze door het beslag.
- Doe het beslag in het bakblik en zet 30 minuten in de oven.
- Laat afkoelen op een rek en decoreer evt. met de chocolade of monchou. Je kan er ook voor kiezen om een swirl van chocolade erover te verdelen. Dit geef net dat beetje extra aan de cake.
Macro’s 8 blokjes witte chocolade, 22 kcal, 2 gram khd, 1,5 gram vet, 0,2 gram eiwit