
Het is weer bijna Sinterklaas, dus tijd voor een Sinterklaas receptje! Speculaas Muffins. Ze zijn zo leuk om te serveren tijdens ” Het Heerlijk Avondje ” Dit keer gevuld met mini speculaas en on top een lekkere grote toef Speculaas crème. Deze wil je toch?! Gauw maken dus.
Let’s Do This!
- Aantal personen: 10
- Bereidingstijd: +/- 45 minuten inclusief 20 à 25 min baktijd
- Keukenbenodigdheden: keukenmachine, houten lepel, cupcake cups, cupcake bakblik, spuitzak en spuitmondje
Ingrediënten;
- 100 gram havermeel (maal evt havermout fijn in de keukenmachine)
- 75 gram amandelmeel
- 50 gram zelfrijzend bakmeel
- 1,5 el Livin ‘ la Vida Choca of speculaaskruiden
- 2 el Sweet Kaneel
- 40 gram donkere basterdsuiker
- 100 gram mini speculaas
- 3 eieren
- 100 ml volle melk
- 2 el agavesiroop
Verwarm de oven op 180 graden
How To
- Meng eerst alle droge ingrediënten ( havermeel, amandelmeel, zelfrijzend bakmeel, suiker en kruiden ).
- Meng de eieren en de melk door bovenstaande en roer er als laatste de agavesiroop door.
- Roer nu de mini speculaas door het beslag met een houten lepel.
- Zet de cupcake cups in het cupcake bakblik en vul ze met het beslag.
- Zet 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de muffins goed afkoelen op een rek.
Topping
- Meng 100 gram Instant Cream met 75 gram water en mix 3 minuten.
- Voeg tijdens het mixen een klein beetje speculaas smaakpasta naar smaak toe.
Spuit op elke muffin een mooie toef Crème en versier met wat mini speculaas en sprinkles
Bewaar deze muffins in een goed afgesloten bak buiten de koelkast
