Red Velvet Christmas Cake

Steel de show met deze mini Red Velvet Kersttaart als afsluiter van je kerstdiner. Heel makkelijk te maken met alle producten van de Notenshop. Heerlijk gevuld met verse frambozen en afgesmeerd met een frisse Lemon Meringue crème. En hoe leuk zijn de chocolade kerstboompjes als decoratie? Ik zeg check gauw het recept.

Let’s Do This!!

  • Aantal personen: 5 – 6  
  • Bereidingstijd: +/- 60 minuten inclusief 30 minuten baktijd
  • Keukenbenodigdheden: Steelpannetje, lollystokjes, smeltpan au bain-marie voor de kerstboompjes, mixer, mengkom, springvorm 12 cm doorsnede, spatel, bakpapier, spuitzak

Ingrediënten taart;

Ingrediënten vulling;

Kerstboompjes:

Verwarm de oven voor op 180 graden

How To

  1. Zorg dat alle ingrediënten voor de cake op kamertemperatuur zijn en meng ze in een mengkom.
  2. Mix het beslag met een garde in 6 minuten tot een luchtig beslag.
  3. Giet het cakebeslag in de goed ingevette springvorm.
  4. Zet 30 – 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Maak vast de crème om de taart mee af te smeren door de Instant Cream met het water 3 minuten op hoge snelheid te mixen. Voeg wat smaakpasta naar smaak toe.

Opbouw taart

  1. Snijdt de goed afgekoelde taart doormidden.
  2. Klop de Instant Cream nog even goed door met een spatel zodat alle luchtbelletjes eruit zijn en breng een klein beetje aan op het bord/schaal waar je het taartje op gaat serveren. Leg hier 1 helft van de cake op zodat deze niet gaat schuiven bij de opmaak.
  3. Verdeel een klein laagje Instant Cream over de bovenkant van de cake en spuit een dijkje rondom de cake plak. Vul deze met een klein beetje jam en een laag verse frambozen.
  4. Leg de andere plak cake hier bovenop en smeer het taartje af met de rest van de Cream. Ik gebruikte een kleine spatel en maakte verspreid over het taartje vegen zodat het op een sneeuwlandschap lijkt.
  5. Voor de kerstboompjes smelt je de chocolade au bain-marie en voeg je wat kleurstof toe en evt wat zonnebloemolie als de chocolade niet vloeibaar genoeg is.
  6. Leg de lolly stokjes op een plank met daarop een stuk bakpapier, giet de gesmolten chocolade in een spuitzak of boterhamzakje en knip hier het puntje vanaf.
  7. Spuit de chocolade van links naar rechts van boven naar beneden en ga steeds wijder zodat er een kerstboom ontstaat. Versier met wat sprinkles en laat goed opstijven voordat je ze op het taartje zet.
  8. Voor extra sneeuweffect kan je nog wat kokosrasp over het taartje gooien.

Bewaar het taartje in de koelkast en zet hem voor het aansnijden zo’n 30 minuten buiten de koelkast

ENJOY!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *