Er zijn zomerse temperaturen op komst. En daar past dit taartje precies bij! Dit heerlijke taartje bestaat uit 3 lagen. Een heerlijke krokante bodem, met daarop een kokos-aardbei laag, afgetopt met een laag frisse frambozengelei en vers fruit. Zomers toch? Lekker voor na de BBQ als toetje bv
Benodigdheden:
- een springvorm van 18 cm, bakpapier en kokosolie om de bakvorm mee in te vetten.
Ingrediënten BODEM:
- 100 gr havermout
- 60 gr amandelmeel
- 1 ei
- 2 tl Livin’ La Vida Choca of 1 tl kaneel en 1,5 tl cacao
- 1 tl bakpoeder
- 1 el kokosolie
- 3 el agavesiroop
Ingrediënten Laag 1:
- 500 gram milde kwark kokos van Campina
- 1 zakje Prozis Yummy Strawberry flavour
- 1 el Dragonfruit poeder (puur voor de kleur)
- (puur voor de kleur)
- 3 gelatineblaadjes
Ingrediënten Laag 2:
- 250 gram diepvries frambozen
- 2 el agavesiroop
- 1 el citroenrasp
- 5 el Joy of Tea Berry Dreams van Pickwick
- 2 gelatineblaadjes
Topping: Vers fruit naar keuze
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bedek de bodem van het bakblik met het bakpapier en vet de randen in met kokosolie.
BODEM
- Eerst alle droge ingrediënten van de bodem mengen. Meng dan met de rest van de ingrediënten.
- Druk de bodem goed in het bakblik. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem.
- Zet de bodem 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rek.
Laag 1:
- Meng de kwark met de Strawberry flavour en de Dragonfruit poeder
- Verwarm 3 el kwark met de geweekte gelatineblaadjes in een pannetje en voeg al roerend de rest van de kwark toe. Giet op de bodem en zet in de koelkast om op te stijven.
Laag 2:
- Doe alle ingrediënten van laag 2 in de blender.
- Verwarm 3 el van deze gelei met de geweekte gelatineblaadjes in een pannetje en voeg al roerend de rest van de gelei toe.
- Giet op de kwarkbodem en zet terug in de koelkast om op te stijven.
- Haal na ongeveer een half uurtje uit de koelkast en druk het verse fruit er zachtjes in. Zet terug in de koelkast en laat goed opstijven.
Bewaar dit taartje in de koelkast en snij hem pas de volgende dag aan. De smaken zijn er dan heerlijk ingetrokken.
ENJOY!