Een heerlijke frisse kwarktaart die perfect past bij het zomerse weer van de afgelopen dagen. Tropisch getint door de combinatie van citroen en kokos. Maken? Let’s Do This!
Nodig; een springvorm van 18 cm, bakpapier en wat kokosolie om de bakvorm mee in te vetten.
Ingrediënten voor de bodem:
- 100 gr havermoutmeel
- 60 gr amandelmeel
- 1 ei
- 2 tl Livin’ la Vida Choca of 1 tl kaneel en 1,5 tl cacao
- 1 tl bakpoeder
- 1 el kokosolie
- 3 el agavesiroop
Ingrediënten kwarklaag:
- 500 gr Optimel magere kwark met magere yoghurt Citroen
- 4 el kokosrasp
- 3 gelatineblaadjes
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bedek de bodem van het bakblik met het bakpapier en vet de randen in met kokosolie.
HOW TO
BODEM
- Eerst alle droge ingrediënten van de bodem mengen. Meng dan met de rest van de ingrediënten.
- Druk de bodem goed in het bakblik. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem.
- Zet de bodem 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rek.
Kwarklaag
- Week de gelatineblaadjes in water.
- Meng de geweekte gelatineblaadjes met 3 el van de kwark, voeg al roerend de rest van de kwark toe.
- Roer de kokosrasp door de kwark en giet het mengsel op de afgekoelde bodem
- Zet in de koelkast om op te stijven. Ik laat de taart meestal een nachtje in de koelkast staan.
- Strooi eventueel nog wat kokosrasp en citroenrasp over de taart.