Genieten van een stukje Cheesecake zonder je zorgen te maken over teveel calorieën? Dat kan! Ik maakte deze Cheesecake die heerlijk fris is van smaak door de combinatie van citroen en vanille. En als topping een frambozencoulis.
Macro’s per 1/9 137 kcal, 14,8 gram khd, 5,7 gram vet, 4,3 gram eiwit
Let’s Do This!
Nodig; een vierkant bakblik van 16 x 16 cm, en bakpapier.
Ingrediënten bodem:
- 100 gram havermout
- 12 kleine zachte dadels (140 gram)
Ingrediënten topping:
- 300 gram Griekse yoghurt
- 140 gram Philadelphia Light
- 2 el Syrup Gold ( agavesiroop of honing kan ook maar is een minder gezonde keuze )
- 1 tl vanillepoeder
- 4 tl citroensap
- rasp van een halve citroen
- 3 gelatineblaadjes
How To?
- Bedek de bodem van het bakblik met bakpapier en vet de randen in.
- Meng de havermout met de dadels in de keukenmachine en verdeel dit over de bodem van het bakblik. Goed aandrukken en in de koelkast zetten.
- Doe de Griekse yoghurt samen met de roomkaas en vanillepoeder in de keukenmachine en meng tot een smeuïge massa.
- Roer als laatste de Syrup Gold, citroensap- en rasp door het mengsel.
- Meng alles in een pannetje met de geweekte gelatine, giet over de bodem en zet terug in de koelkast om op te stijven.
- Snij in mooie gelijke stukken en geniet.
Lekker met een topping van frambozencoulis. Dit maak je heel makkelijk door een aantal verse frambozen te prakken met een vork, meng hierdoor wat agavesiroop of Syrup Gold naar smaak.