Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik een echte zoetekauw, and I Just Love BROWNIES.
Alleen……er zit er zoveel suiker in… 🙁
Al een tijdje liep ik met het idee om een gezondere brownie te maken.
En het is gelukt! Bij deze mijn gezondere sticky BROWNIES 🙂
LET´S DO THIS!!
Wat heb je nodig: een vierkant bakblik van 16 cm, bakpapier en kokosolie om het bakblik in te vetten.
Ingrediënten voor ongeveer 8 à 9 BROWNIES:
- 50 gr havermeel
- 50 gr amandelmeel
- 2 bananen
- 3 eieren
- 3 el honing
- 2 el cacao
- 1 el Livin La Vida Choca van Green Gypsy Spices (of 1 tl kaneel)
- halve el bakpoeder
- 40 gr gesmolten pure chocolade
- 1 grote hand walnoten in kleine stukjes
Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem van het bakblik met bakpapier en vet de randen in met de kokosolie.
- Meng alle droge ingrediënten (havermeel, amandelmeel, cacao, ChocoLoco en de bakpoeder).
- Prak de bananen.
- Mix de eieren in de keukenmachine met alle droge ingrediënten.
- Voeg de banaan toe.
- Als laatste voeg je de gesmolten chocolade en honing toe.
- Schep de walnoten erdoor met een lepel.
- Giet het beslag in het bakblik en zet voor 30 min. in de voorverwarmde oven.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Als de Brownies echt goed zijn afgekoeld, kan je ze in vierkante blokjes snijden. Bewaar de Brownies in een afgesloten bakje in de koelkast.
Als topping strooide ik er nog wat kokosrasp over.
ENJOY!!