
Ik kocht laatst hele toffe kleine bakblikjes van Jamie Oliver die precies de goede grootte hebben voor een ontbijttaartje. Daarmee maakte ik deze heerlijke taartjes met verse bramen en een vleugje sinaasappel. Die wil je toch?!
Macro’s per taartje 345 kcal, 56 gram khd, 5.5 gram vet, 18,3 gram eiwit
Een half taartje met 150 gram vers fruit is voldoende als ontbijt
Let’s Do This
Nodig; 4 springvormpjes van 10 x 4 cm, bakpapier en wat kokosolie om de bakvorm mee in te vetten.
Ingrediënten voor de bodem:
- 150 gram bakkers granola
- 10 grote zachte medjoul dadels (210 gram)
Ingrediënten topping:
- 1 bak Campina milde kwark naturel
- 10 bramen
- 3,5 gelatineblaadjes
- 1 zakje bolero sinaasappel
- 3 el agavesiroop
Laag 1: 5 grote eetlepels kwark gemengd met een kleine eetlepel bolero sinaasappel ( agavesiroop kan ook) + 1,5 gelatineblaadje
Laag 2: Meng de rest van de kwark met 10 geprakte bramen en 3 eetlepels agavesiroop + 2 gelatineblaadjes
HOW TO
- Meng alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine tot een stevige samenhangende massa en druk dit op de bodem van de 4 bakblikjes. Zet in de koelkast om op te stijven.
- Meng de 5 el kwark met de sinaasappelpoeder, week de gelatineblaadjes in koud water. Meng in een pannetje de kwark met de gelatine, giet over de bodem en zet in de koelkast om op te stijven.
- Meng de overige kwark met de bramen, prak ze goed fijn en meng ze door de kwark. Roer de agavesiroop erdoor. Meng dit in een pannetje samen met de geweekte gelatineblaadjes. Giet dit over de eerste laag en zet in de koelkast.
- Serveer eventueel met wat granola en verse bramen on top.
Bewaar deze taartjes in de koelkast.
