Geen zin om met deze zomerse temperaturen de oven aan te zetten, maar wel een lekker taartje op tafel te toveren? Ik heb iets voor je! Deze blauwe bessen bites maak je met slechts 4 ingrediënten. Even laten opstijven in de koelkast en ready. Ik vind het altijd een feestje om er nog even wat moois van te maken met vers fruit en wat bloemetjes on top. Genieten toch?
Let’s Do This!!
- Aantal personen: 8-10
- Bereidingstijd: +/- 10 minuten en +/- 2 uur in de koelkast
- Keukenbenodigdheden: Blender of keukenmachine, vierkant bakblik 18 x 18 cm, bakpapier, klein pannetje
Ingrediënten;
- 3 Medjoul dadels
- 30 gram gepofte rijst
- 350 gram blauwe bosbes myrtille soja yoghurt
- 3 blaadjes gelatine
- blauwe bessen
How To
- Bedek de bodem van het bakblik met bakpapier.
- Meng de dadels met de gepofte rijst in de keukenmachine, druk het deeg goed aan op de bodem van het bakblik en zet in de koelkast.
- Meng in een pannetje op laag vuur de geweekte gelatineblaadjes met de yoghurt. Giet de yoghurt over de bodem en zet terug in de koelkast om op te stijven.
- Na een uurtje in de koelkast kan je er eventueel wat verse blauwe bessen in drukken, zet dan weer terug in de koelkast.
Deze bites zijn het lekkerste als je ze op de dag zelf eet. Bewaar de bites in de koelkast