Heerlijk zijn ze deze muffins, bv als tussendoortje bij een kopje thee. De bietenpoeder maakt ze een beetje roze van kleur. En de chocolade maakt het helemaal af. Ook zonder chocolade zijn ze heerlijk.
Macro’s per 1/10 156 kcal, 25 gram khd, 3,8 gram vet, 4 gram eiwit
Let’s Do This!
Nodig; muffin bakblik + muffinvormpjes
Ingrediënten:
- 80 gram Griekse Yoghurt 10%
- 150 gram Green sweet erythritol
- 1 ei
- 2 bananen (fijngeprakt)
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 tl bakpoeder
- 80 gram bakvaste chocolade druppels
- 1 el biologische bietenpoeder (10 gram)
Verwarm de oven voor op 175 graden en zet de muffinvormpjes in het bakblik.
How To?
- Meng met de mixer de Griekse Yoghurt en de erythritol.
- Mix nu de geprakte bananen, het ei en de bakpoeder erdoor.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel en mix door het beslag.
- Als laatste mix je de bietenpoeder door het beslag en roer je de chocolade erdoor.
- Giet in de vormpjes en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat goed afkoelen en bewaar in een goed afgesloten bakje (evt in de koelkast)