Het nieuwe jaar goed beginnen met een heerlijk ontbijttaartje? Dat kan met dit Aardbeitaartje. Je hebt zeker voor 3 à 4 dagen je ontbijtje klaar. Als tussendoortje natuurlijk ook top! Je kan zoveel variëren met deze taartjes. Dit keer gebruikte ik gevriesdroogde aardbei poeder om een lichte swirl te maken. Je kan het poeder ook helemaal door de kwark mengen. Het geeft een heerlijke frisse aardbeismaak aan je taartje.
Let’s Do This!
- Aantal personen: 6
- Bereidingstijd: +/- 20 minuten bodem + 1,5 voor het opstijven in de koelkast
- Keukenbenodigdheden: springvorm 18 cm , bakpapier, staafmixer
Wat heb je nodig;
Bodem:
- 100 gram havermout
- 60 gram amandelmeel
- 1 ei
- 2 tl Livin’ la Vida Choca of 1 tl kaneel en 1,5 tl cacao
- 1 tl bakpoeder
- 1 el kokosolie
- 3 el agavesiroop
Ingrediënten kwarklaag:
- 500 gram kokoskwark van Campina
- 2 tl gevriesdroogd aardbei poeder
- 3 gelatineblaadjes
- 2 el agavesiroop
Verwarm de oven voor op 160 graden, bedek de bodem van het bakblik met bakpapier en vet de randen in met een beetje kokosolie
HOW TO
BODEM
- Eerst alle droge ingrediënten van de bodem mengen. Meng dan met de rest van de ingrediënten.
- Druk de bodem goed in het bakblik en vorm een rand rondom. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem.
- Zet de bodem 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rek.
Kwarklaag
- Meng de kokos kwark eerst met de geweekte gelatine in een pannetje.
- Voeg de agavesiroop toe.
- Halveer de kwark en meng de helft met de 2 tl gevriesdroogde aardbei poeder. Dit kan je heel makkelijk doen met behulp van een staafmixer.
- Begin nu met een eetlepel van het witte mengsel en daarbovenop een eetlepel van het roze mengsel op de bodem. Ga zo door tot alle kwark op is. Af en toe even het bakblik op het aanrecht kloppen zodat het mengsel een beetje uitloopt.
- Zet je taartje in de koelkast om op te stijven.
- Serveer met vers fruit