WEETJES

DRINK JIJ GENOEG?

Hoeveel water of vocht moet je nou eigenlijk drinken per dag?

Water drinken is heel belangrijk. Volwassenen wordt aangeraden om elke dag 1,5 tot 2 liter water te drinken. Water afgewisseld met thee en/of koffie zonder suiker is aan te raden. Genoeg drinken is belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen. Je hebt vocht nodig omdat je het verliest door te ademen, zweten en toiletbezoekjes.

Vochtbalans

Je houdt de vochtbalans het best op peil door voldoende te drinken, maar in eten zit ook vocht. Het lichaam herstelt de vochtbalans automatisch. Als je teveel vocht verliest, krijg je een dorstgevoel en moet je minder naar het toilet.

Welke dranken zijn nou eigenlijk goed?

  • Water, hieronder valt kraanwater, bronwater en mineraalwater
  • Zwarte en Groene thee ( bevatten veel bioactieve stoffen zoals antioxidanten )
  • Kruidenthee (beperkt omdat sommige kruidenthee zoals zoethout en sterrenmix de bloeddruk kunnen verhogen)
  • Koffie (beperkt) Hoe beter de koffie is gefilterd, hoe minder cafestol erin zit. Cafestol zit in sommige koffie soorten. Dit is een stofje dat het LDL-cholesterol verhoogt. Een teveel aan LDL-cholesterol in je bloed blijft plakken aan de binnenkant van je bloedvaten. Dat vergroot de kans op bijvoorbeeld een hartaanval of beroerte. Voor gezonde volwassenen is het advies ongeveer 4 kopjes koffie per dag.
  • Melk

Water drinken is goed voor je. Toch doen we het te weinig. Vaak ook omdat het smaakloos is. Bolero limonade heeft hier de oplossing voor. Vruchtenlimonade! De limonade is er voor iedereen, van jong tot oud. De vruchtenlimonades zijn gluten- en suikervrij, calorie-arm, lactosevrij, gekleurd met natuurlijke kleurstoffen en ze bevatten geen conserveermiddelen. Ik ben enthousiast!! Je kan een proefpakket bestellen met 12, 24 of 58 verschillende smaken. 1 zakje is voldoende voor 1,5 liter maar ik maak er 2 liter van dan is het minder zoet. Goed koud drinken is een aanrader. Klik hier om te kijken naar de mogelijkheden en kosten.