Matcha Cake

Een heerlijk taartje met een frisse smaak van kokos en banaan en als tegenhanger Matcha. De echte Matcha liefhebber gaat hiervan genieten. Ook heeft Matcha veel gezondheidsvoordelen zo helpt het om je stressniveau te verlagen, stimuleert het betere leerprestaties, gaat het ouderdomseffecten tegen en verbetert het de vetverbranding. Ik zeg maken dit taartje!

Let’s Do This!

Nodig; een springvorm van 18 cm, bakpapier en wat kokosolie om de bakvorm mee in te vetten.

Ingrediënten voor de bodem:

  • 100 gram havermeel
  • 60 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el kokosolie
  • 3 el agavesiroop

Ingrediënten Matcha vulling:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bedek de bodem van het bakblik met het bakpapier en vet de randen in met kokosolie.

HOW TO

BODEM

  1. Eerst alle droge ingrediënten van de bodem mengen. Meng dan met de rest van de ingrediënten.
  2. Druk de bodem goed in het bakblik en vorm een rand rondom. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem.
  3. Zet de bodem 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rek.

Matcha Vulling

  1. Blend in de keukenmachine de bananen, kokoskwark en de matcha tot een fluweelzachte massa. Meng dit met de geweekte gelatineblaadjes en roer tot slot de kokosrasp en de agavesiroop erdoor.
  2. Giet het mengsel op de afgekoelde bodem en zet in de koelkast om op te stijven.
  3. Strooi er ter decoratie nog wat kokosrasp en matcha over en je plaatje van een taartje is klaar.

Bewaar dit taartje in de koelkast.

ENJOY!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.