Fris Mango Taartje

Met het warme weer van de afgelopen dagen is een fris en fruitig taartje altijd welkom! Dit taartje is zo lekker, je zou hem ook zo als verjaardagstaart kunnen gebruiken.
Maar als gezond tussendoortje of ontbijt wil ook prima 😉
Benieuwd geworden???

LET’S DO THIS !!!

Wat heb je nodig: Bakpapier, een blender, een rond bakblik van 18 cm en wat kokosolie om de randen mee in te vetten.

Ingrediënten BODEM:

  • 100 gr havermoutmeel
  • 60 gr amandelmeel
  • 1 ei
  • 2 tl chocolo van Greengypsyspices of 1 tl kaneel en 1,5 tl cacao
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el kokosolie
  • 3 el agavesiroop

Laag 1:

  • 230 gr milde kwark met vanille van Campina
  • 2 gelatineblaadjes

Laag 2:

  • 250 gr diepvries Mango blokjes
  • 5 el kokoswater
  • 2 el agavesiroop
  • 1 el citroenrasp
  • 2 gelatineblaadjes

Topping:

Vers fruit naar keuze

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bedek de bodem van het bakblik met het bakpapier en vet de randen in met kokosolie.

BODEM

  1. Eerst alle droge ingrediënten van de bodem mengen. Meng dan met de rest van de ingrediënten.
  2. Druk de bodem in het bakblik en vorm een rand rondom.
  3. Zet de bodem 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rek.

Laag 1:

  1. Meng de kwark met de geweekte gelatineblaadjes in een pannetje en blijf goed roeren totdat alles goed is gemengd.
  2. Laat even afkoelen en giet in de bodem.
  3. Zet in de koelkast om op te stijven.

Laag 2:

  1. Doe de Mango samen met het kokoswater, de agavesiroop en de citroenrasp in de blender en blend tot een vloeibaar geheel.
  2. Meng bovenstaande met de geweekte gelatineblaadjes in een pannetje en blijf weer goed roeren totdat alles goed is gemengd.
  3. Laat even afkoelen en giet over de 1e laag in je bakblik.
  4. Zet terug in de koelkast, haal na +/- 15 á 20 min uit de koelkast (de laag moet nog niet helemaal stijf zijn) en decoreer de bovenkant met fruit naar keuze.
  5. Laat nog even goed opstijven in de koelkast.

Ik liet het taartje een nacht staan in de koelkast. Alle smaken zijn dan lekker ingetrokken en je kan hem ook makkelijker aansnijden.

Bewaar dit taartje in de koelkast.

ENJOY!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.