Blueberry Oatmeal Muffins

 

Een tijdje geleden kwam ik een oud muffin receptje tegen van mijn moeder,
en ik besloot er een gezondere versie van te maken.
Het werden deze havermout muffins met blauwe bessen.

Lekker smeuïg en super als tussendoortje. En ook niet verkeerd, ze zijn zo klaar 🙂

Wat heb je nodig: 6 muffinvormpjes

Ingrediënten voor ongeveer 6 muffins:

  • 150 gram havermout
  • 1 ei
  • 60 ml kokosolie
  • 250 ml amandelmelk
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 el bakpoeder
  • 100 gram bloem
  • 1 el kaneel
  • 1 tl vanillepoeder
  • 2 el agavesiroop
  • een grote hand blauwe bessen

LET’S DO THIS!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de havermout weken in de amandelmelk, kokosolie en ei. Hierdoor wordt je muffin lekker smeuïg.
  2. Meng het meel, zoetmiddel, bakpoeder, kruiden en vanillepoeder door elkaar.
  3. Roer dit door de geweekte havermout en schep er voorzichtig de blauwe bessen en agavesiroop door. Zet de muffins voor zo’n 20 minuten in de oven.
  4. De muffins zijn gaar als je er een saté prikker insteekt en deze er weer droog uitkomt.
  5. Laat de muffins goed afkoelen.
  6. Bewaar de muffins in een afgesloten bak in de koelkast.

Heerlijk als tussendoortje op je werk, of na je training!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.